Graan Cru Primeur overhandigd aan Kim Lammers

De Heikamp in Ruurlo Overhandigd de “Graan Cru Primeur” aan Kim Lammers

 

RUURLO, Tijdens de feestelijke uitreiking van de Ondernemersprijs Achterhoek, heeft restaurant De Heikamp het eerste meel zakje van de nieuwe oogst, de Graan Cru Primeur, overhandigd aan Kim Lammers. Deze jaarlijkse ceremonie heeft als doel bewustwording te creëren rond duurzaamheid en de korte keten van het bedrijf.

 

Voormalig Hockeyinternational Kim Lammers zet zich in om mensen in beweging te krijgen als het gaat om leefstijl, gezondheid, beweging en duurzaamheid. Zij ontving de eerste maling van de nieuwe oogst met enthousiasme. De Graan Cru Primeur is het resultaat van aantal hectare baktarwe die op de eigen boerderij van De Heikamp wordt verbouwd. Het restaurant staat uniek in Nederland als het enige dat zelf tarwe teelt, een prestatie die extra benadrukt wordt door de focus op de korte keten.

 

Bert van Zijtveld, eigenaar van De Heikamp, benadrukte het belang van de ceremoniële overhandiging: "We willen met de Graan Cru Primeur bewustwording creëren. De consument bekend laten worden met de oorsprong en het proces achter hun voedsel. Door de Graan Cru Primeur aan Kim Lammers te overhandigen, hopen we meer waardering te krijgen voor de korte keten en ons verhaal van Boer naar Bord."
De Heikamp staat op dit moment vol in ontwikkeling door de lancering van eigen tarwe producten met een eigen verpakkingsconcept. Daarnaast worden er ook andere gewassen op de boerderij verbouwd en staat er een bijen kas voor honing, dat verwerkt gaat worden in het restaurant en in het DHKMP-productaanbod.