Over De Heikamp

 • De Heikamp Verrast!

  ‘Even lekker erop uit’ wordt verrassend leuk bij De Heikamp. Bij dit restaurant, aan de rand van de prachtige Ruurlose bossen en gelegen naast het bekende Doolhof Ruurlo, valt bijzonder veel te ontdekken. Uiteraard de allerlekkerste prijswinnende pannenkoeken van Nederland, gebakken met graan van eigen bodem. Combineer de pannenkoekenmaaltijd met een uitdagende activiteit in het Klimbos Ruurlo, met een speurtocht door het doolhof of - voor de kleintjes - met een wandeling over het kabouterpad. Een bezoek aan De Heikamp smaakt altijd naar meer.

  Ruimte om te genieten
  Verscholen in de bossen van Ruurlo ligt De Heikamp. Een ideale plek om even op adem te komen en te genieten van de natuur en onze overheerlijke gerechten. Wanneer u binnenloopt door de twee grote staldeuren, ervaart u direct de ouderwetse gezelligheid, maar dan wel in een modern jasje.

  In de prachtige boerderij vindt u een sfeervol restaurant met serre en open haard, waar het in de gure wintermaanden goed toeven is. Met bijvoorbeeld een beker warme chocolademelk of een glas glühwein en een lekker stuk appeltaart. In het voorjaar en de herfst zit u goed op het overdekte, verwarmde terras, of heel knus in onze verwarmde hooiberg. In de zomermaanden strijkt u neer op het terras, om te genieten van een koel glas versgeperste jus d’orange of een verfrissend biertje of glas wijn met een heerlijke maaltijdsalade. Of één van onze ouderwets lekkere pannenkoeken natuurlijk. Want die smaken ieder seizoen!

  Bij De Heikamp geniet u van al het lekkers dat onze koks te bieden hebben: van een gewone pannenkoek tot een stevig gevuld exemplaar. En van een broodje kaas tot en met een uitgebreide (zaken)lunch. Eventueel met een smakelijk dessert als afsluiting. Wat uw wens ook is: wij verzorgen het graag!

  Vanzelfsprekend zijn ook honden (mits aangelijnd) van harte welkom.

   

  De geschiedenis:

  Toen Greet en Jo van Zijtveld boerderij De Heikamp in 1972 kochten, deed het in eerste instantie dienst als manege. Later werd de boerderij verbouwd tot pannenkoekenhuis. In een piepklein keukentje, op een 4-pits fornuis, werden de pannenkoeken gebakken. Er waren twaalf borden om uit te serveren. Het aantal gasten bleef groeien. Toen De Heikamp in 1985 door het Algemeen Dagblad werd uigeroepen tot ‘Beste Pannenkoekenhuis van Nederland’, stroomden de gasten uit alle windstreken toe. Om de vraag naar pannenkoeken aan te kunnen, werd de boerderij een jaar later grondig verbouwd en uitgebreid. Sinds 1997 is De Heikamp in handen van zoon Bert en zijn vrouw Martine. En de pannenkoeken komen nog steeds goed uit de bus bij landelijke smaaktesten. Kom ze zelf maar eens proeven!

   


  CONTACT