Tagliatelle

Romige pasta met champignons en Parmezaanse kaas

 

 

Ingrediënten - 2 personen

  • 200 gr DHKMP pasta (Tagliatelle)
  • 1 Ui
  • 55 gr parmezaan
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml kookroom
  • Flinke hand krulpeterselie
  • Scheutje olijfolie
  • 2 tl tijm
  • 1 el Balsamico azijn
  • Peper en zout
  • 300 gr paddenstoelenmix (champignons, oesterzwam, shiitake, kastanjechampignon)
  • Rasp van 1/2 citroen

 

Bereiding:

  1. Snijd de champignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in grove stukken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de champignons en oesterzwammen toe, samen met een scheut balsamicoazijn, peper, zout en tijm. Bak alles tot de paddenstoelen mooi zacht en goudbruin zijn.
  4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een klein kopje van het kookvocht bij het afgieten.
  5. Voeg aan de paddenstoelen de kookroom, geraspte Parmezaan, citroenrasp en fijngehakte peterselie toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de pasta door de saus. Voeg eventueel een beetje van het kookvocht toe zodat het extra romig word.
  7. Serveer met extra peterselie, een snuf Parmezaan en een scheutje olijfolie voor de finishing touch.