Romige pasta met champignons en Parmezaanse kaas
Ingrediënten - 2 personen
- 200 gr DHKMP pasta (Tagliatelle)
- 1 Ui
- 55 gr parmezaan
- 2 tenen knoflook
- 200 ml kookroom
- Flinke hand krulpeterselie
- Scheutje olijfolie
- 2 tl tijm
- 1 el Balsamico azijn
- Peper en zout
- 300 gr paddenstoelenmix (champignons, oesterzwam, shiitake, kastanjechampignon)
- Rasp van 1/2 citroen
Bereiding:
- Snijd de champignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in grove stukken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
- Voeg de champignons en oesterzwammen toe, samen met een scheut balsamicoazijn, peper, zout en tijm. Bak alles tot de paddenstoelen mooi zacht en goudbruin zijn.
- Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een klein kopje van het kookvocht bij het afgieten.
- Voeg aan de paddenstoelen de kookroom, geraspte Parmezaan, citroenrasp en fijngehakte peterselie toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de pasta door de saus. Voeg eventueel een beetje van het kookvocht toe zodat het extra romig word.
- Serveer met extra peterselie, een snuf Parmezaan en een scheutje olijfolie voor de finishing touch.