Bierista en De Heikamp bewandelen liefdespad

Met een ferme handdruk en natuurlijk een goed glas bier werd de samenwerking bevestigd tussen De Heikamp en Bierista. De Heikamp is de eerste officiële Bierista-partner die het speciale stempel kreeg uitgereikt. “We bewandelen nu samen het liefdespad. Een mooie samenwerking waarin beide partijen elkaar versterken”, aldus Bert van Zijtveld van De Heikamp.

 

De samenwerking bestaat onder meer uit het geven van speciale biertrainingen en bierproeverijen voor de medewerkers. “We hebben een gevarieerde bierkaart samengesteld en verschillende sessies met de medewerkers gedaan. Iedereen heeft nu een goed verhaal bij elk bier op de kaart. Het biervirus heeft sommige medewerkers zo in de greep dat ze een eigen bierproefclub hebben opgericht. Nu heeft één van hen zelfs een semi-professionele brouwinstallatie gekocht en is zelf aan het brouwen geslagen. Zoveel enthousiasme, daar word je toch blij van?!”, aldus Alain Schepers van Bierista.

 

Speciale bierkaart

De Heikamp en Bierista hebben samen een menukaart met bieradvies ontwikkeld. “Op onze menukaart staat een smaakwiel met al onze vaste bieren”, legt Van Zijtveld uit. “Het smaakwiel heeft per smaakcategorie een aparte kleur met daarbij de namen van de bieren. Achter elk gerecht op de kaart vind je een teken in de kleur uit het smaakwiel. Zo weet je precies uit welke smaakcategorie je een bier kunt kiezen als je wilt gaan voor de perfecte match tussen bier en gerecht.” De kaart is begin dit jaar ingevoerd en dat heeft geleid tot een forse stijging van de bieromzet. “Vooral ook leuk om de reacties van de gasten te horen. Ze vinden het bijzonder om hun gerechten nu eens te pairen met bier in plaats van met wijn.”

 

Beste pannenkoek

De Heikamp is een innovatief horecabedrijf gevestigd in het Achterhoekse Ruurlo. “Wij staan van oudsher bekend als pannenkoekenboerderij. Maar we doen zoveel meer. Niet voor niets is onze slogan ‘De Heikamp Verrast’. We onderscheiden ons graag op kwaliteit. Wat we doen, doen we goed. Zeker ook op het gebied van pannenkoeken. Zo werd onze pannenkoek ‘Dwars door de Moestuin’ vorig jaar op de Horecava bekroond tot Beste Pannenkoek van Nederland. Daarnaast hebben we furore gemaakt met onze pannenkoeken 3d-printer.”

 

Liefdespad

 

De Achterhoekse ondernemer, die naast het restaurant en pannenkoekenboerderij jaarlijks vele tienduizenden gasten ontvangt in het Klimbos Achterhoek, op het Kabouterpad en vanuit de Doolhof van Ruurlo, staat voor de lancering van een nieuw project: Het Liefdespad. “Dit pad kun je bewandelen met je geliefde, met familie of vrienden. Alles draait om liefde en elkaar nog beter leren kennen of opnieuw te leren kennen. De wandelroute met speciale kunstzinnige ‘loveseats’ wordt officieel gelanceerd op 14 februari, Valentijnsdag.”

Het Liefdespad is een groot en veelomvattend project, dat met behulp van diverse partners landelijk wordt uitgerold. “We werken daar al geruime tijd aan met partners als Grolsch, Fujifilm, Rabobank Noord- Oost Achterhoek, Arriva, Provincie Gelderland en Staatsbosbeheer. Liefde is een universeel thema en elke partner geeft daar zijn eigen invulling aan met als rode draad Het Liefdespad in Ruurlo.”

 

Hartenbier

 

Ook Bierista is één van de Founding Partners van het Liefdespad. “Het zal dan ook niet verbazen dat er een speciaal bier is gebrouwen om van te genieten tijdens de wandeling. Welke drank verbroedert er immers meer dan bier?!”, aldus Schepers. Het bier – ‘Hartenbier’ genaamd – is gebrouwen door Bronckhorster Brewing Company en is vooralsnog alleen te koop bij De Heikamp. “Het is een zoet en fruitig blond bier van 6,5% gebrouwen met een champagnegist. Hierdoor krijgt het bier die extra sprankeling, die elke relatie met elke slok meer laat bruisen.”

Tekst door Alain Schepers