Horeca in Beweging

Lopend van Ruurlo naar Den Haag:

Horeca in Beweging

 

Een voettocht van Ruurlo naar Den Haag om op een positieve manier aandacht te vragen voor de horeca en om onderweg met kenners uit de branche te spreken over oplossingen. Dat is het idee van Bert van Zijtveld en Alain Schepers, genaamd Horeca in Beweging. 'Of het invloed heeft weet ik niet, maar het is mijn manier om een positief steentje bij te dragen.'

 

Ondanks de lockdown is horecaondernemer Bert van Zijtveld uit Ruurlo positief gestemd. Maandag vertrekt hij, samen met loopmaatje Alain Schepers, voor een tiendaagse ontdekkingstocht met de titel ‘Horeca in Beweging’.

 

Doel van de voetreis van 200 kilometer is om de horeca in het positief daglicht te zetten. Het startpunt is het doolhof in Ruurlo, grenzend aan De Heikamp, de horecaonderneming van Van Zijtveld.

 

‘Het doolhof is symbolisch voor de rugzak met vragen waarmee ik aan mijn tocht begin. Elke dag loop ik ’s ochtends en ’s middags een etappe van elk tien kilometer. Onderweg wandelen specialisten en deskundigen mee, die hun expertise en ervaring delen.

 

Aan de hand van deze gesprekken wil ik onderzoeken hoe de toekomst van de horeca er uitziet en daarmee collega-ondernemers inspireren’, aldus de horecaondernemer, die voor zijn tocht vele kopstukken zoals Jonnie Boer van de Librije en ‘smaakprofessor’ Peter Klosse op zijn lijst heeft staan.

 

Inspiratie Horeca in Beweging delen met Rutte en De Jonge

De finish van de tocht van Van Zijtveld ligt op het Binnenhof in Den Haag. ‘Hier wordt het beleid gemaakt. Je kunt zeggen dat de toekomst hier wordt bepaald.

 

In Den Haag wordt beleid gemaakt, daar wordt de toekomst bepaald

De inspiratie en antwoorden die ik onderweg hoop te vinden, deel ik aan het eind van mijn reis met premier Mark Rutte en minister De Jonge. Of dat invloed heeft, ik weet het niet. Voor mij is dit de manier om op een positieve wijze mijn steentje bij te dragen.’

 

De voetreis die Van Zijtveld maakt, met loopmaatje Alain Schepers, is te volgen via de Facebook-pagina Horeca in Beweging. ‘‘Hier kunnen mensen ook vragen stellen en reacties achter laten’, aldus Van Zijtveld.