Liefdadig-Heitjes voor Kanjers voor Kanjers!

 • Grensverleggend naar de top!

   

  10 jaar geleden ontstond de samenwerking tussen Kanjers voor Kanjers, Klimbos Nederland en De Heikamp om een onvergetelijk dagje uit te creëren voor kinderen en jongeren waarvoor sport en spel niet vanzelfsprekend is. Een intensieve samenwerking ontstond om met name te kijken naar wat wél mogelijk is en met welke aanpassingen iedereen veilig de boom in kan. Nu 10 jaar later ontvangt Klimbos Achterhoek elk jaar meerdere scholen (en instellingen) die vol enthousiasme het klimbos in gaan. Met als afsluiting een heerlijke pannenkoek met ranja bij De Heikamp.

   

  De reacties en ervaringen van de kinderen, begeleiders en ouders zijn unaniem overweldigend. De impact die het klimmen heeft en daarbij het verleggen van hun eigen grenzen is onbeschrijfelijk: Er ontstaat samenwerking tussen kinderen die anders nooit iets samendoen. Kinderen die ècht niet willen klimmen en dan uiteindelijk toch vol trots de demoroute hebben afgelegd. Maar ook een moeder waarvan de zoon thuis met tranen in zijn ogen vertelt: “Yes we gaan naar het klimbos!”

   

  Een blik op het gezicht zodra ze de route hebben afgerond zegt meer dan woorden. Dit heeft ook impact op lange termijn: Het zelfvertrouwen neemt toe en je eigenwaarde groeit. Je hebt je grenzen verlegd en kunt meer dan je denkt!

   

  Waar voor een jongen altijd zijn brood werd gesmeerd, ging hij na zijn klimavontuur zelf aan de slag en smeert hij sindsdien elke dag zijn eigen boterham. Waar een grote groep blinde en slechtziende kinderen totaal geen angst ervaren om de hoogte in te gaan en met een enkele instructie het hele parcours hebben afgelegd.

   

  Om deze samenwerking kracht bij te zetten kun je bij De Heikamp Liefdadig-Heitjes doneren aan Kanjers voor Kanjers. Voor elk Heitje gaat er €1,- naar de stichting. Dit jaar heeft dat geresulteerd in een cheque van € 350,-. Ook dit jaar kan er weer volop gedoneerd worden, dus kom je bij De Heikamp of heb je nog verdwaalde Heitjes in huis, stop ze in de kast bij de ingang van de Heitjes Hut!

   

  #DeHeikamp#KanjersVoorKanjers #SamenSterk