MTB Route Ruurlo

MTB Route Ruurlo

 

Een weergaloze route met acht van de veertien kilometers single track én een rabattenbos. Waar je binnen 200 meter over 12 bruggetjes de diepe rabatten overgaat. De route maakt onderdeel uit van het Achterhoekse MTB netwerk. Route Ruurlo is zeer goed te combineren met de routes Vorden, Lochem, Borculo en Zelhem. 

De route is met name gelegen in Boswachterij Ruurlo. Met een afwisseling tussen dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten vormen een ideaal decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute. Het grootste deel van de route gaat door natuurgebied van Staatsbosbeheer.

 

Hoogteverschil

De route heeft onverwachte en verrassende hoogteverschillen. Een beginnende fietser kan een singletrack overslaan door het fietspad te volgen, naast de route.

 

Geen MTB vergunning nodig

MTB-route Ruurlo is gratis te rijden en hiervoor is geen vergunning benodigd. Onderhoud en doorontwikkelingen brengen wel kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage wordt erg gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie.

 

Route markering

De route is aangegeven met houten palen met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

 

MTB Clinic

Bij Ultimate Adventures kun je een MTB huren of een clinic volgen voor tips en tricks én je mee op pad neemt! Ook leuk voor een sportieve groepsactiviteit.